5 daagse Fietsvakantie Noord door de Ijsselvallei met bezoek aan 6 Hanzesteden

Bij deze 5-daagse Fietsvakantie door de IJsselvallei is inbegrepen:

  • 5 Fietsdagen
  • 6 Hanzesteden Zwolle Hattem Kampen Elburg Harderwijk Deventer
  • 4 Overnachtingen in 3 verschillende hotels
  • 4x Ontbijt
  • 4x Lunch
  • 4x Diner
  • Gratis fietstas
  • Gratis parkeerplaats bij het hotel Epe-Zwolle
  • Routeboekje & route-app
  • Uitgestippelde fietstochten van gemiddeld zo'n 55 kilometer per dag. Route is totaal ongeveer 278 km.
  • Audiotours ingesproken door Sanne Terlouw
  • Bagageservice van hotel naar hotel

Prijzen:

Naseizoen: € 665,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.
Hoogseizoen: € 695,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.
1-Persoonskamer toeslag € 100,00 voor het gehele arrangement.

Seizoenen:

  • Naseizoen: oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei en juni
  • Hoogseizoen: juli, augustus en september

Niet inbegrepen:

  • Kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets
  • Wilt u een elektrische fietsen dan kan dat 5 dagen voor € 125,00 per e-bike
  • Verzekeringen
  • Drankjes bij het diner

Heeft u geen elektrische fiets? 
Geen probleem, die kunt u via ons huren. Zo kunt u 5 dagen lang op uw gemak  door de IJsselvallei fietsen. Fietsverhuur € 100,00 p.p. voor 5 dagen.

De prijs van deze 5-daagse Fietsvakantie naar 6 Hanzesteden is geldig tot en met 31 december 2021.

5 Daagse HanzeTour Fietsvakantie met bezoek aan 6 Hanzesteden

5 Dagen fietsen naar Hanzesteden genietend van het afwisselende natuurlandschap van de IJsselvallei. Met deze unieke zorgeloze fietsrondreizen vol cultuur en natuur is alles in 1 keer geregeld. Overnachtingen op deze unieke Hanzeroutes en bagageservice inbegrepen.

IJsselvallei en Hanzesteden

  Deze volpension fietsrondreis door de IJsselvallei is inclusief overnachtingen, ontbijt lunch, diner & bagageservice. Alles in 1 keer goed en veilig geregeld. Een zorgeloze 5 daagse fietsvakantie vol natuur & cultuur.

  IJsselvallei
  Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting naar Hanzestad Kampen, gelegen aan het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u zorgeloos op de elektrische fiets verkennen. Een veilige 5 daagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar maar liefst 6 historische Hanzesteden in Oost-Nederland.

  Hanzesteden
  Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk en Deventer liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Niets voor niets zijn de Van Rossems in een aantal van deze steden geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze steden te bespreken. De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland.

  U overnacht en dineert in comfortabele hotels in – of in de omgeving van – een Hanzestad, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. Na het ontbijt kunt weer op pad! U fietst gemiddeld zo’n 55 kilometer per dag. Met onze E-bikes met dagelijks opgeladen accu’s kunt u kiezen uit 5 standen ondersteuning. Voor ieder wat wils.

  U fietst van Hanzestad naar Hanzestad, van hotel naar hotel. Bij aankomst bij het volgende hotel is de bagage al aangekomen, u kunt zich desgewenst op uw kamer douchen & omkleden want in het restaurant wacht men op uw komst voor het diner. Zo wordt ook deze mooie vakantiedag heerlijk afgesloten. Na het diner kunt u nog even de omgeving verkennen of direct in het gespreid bed stappen. Alles is tot in de puntjes geregeld.

  Deze rondreis eindigt de laatste fietsdag op de locatie waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt. U heeft Nederland met heel andere ogen kunnen bekijken en de beleving was om nooit meer te vergeten.

Start bij Epe en bezoek de Hanzesteden Zwolle en Hattem

  Fietsdag 1
  De 1e dag van uw fietsvakantie begint met uw aankomst bij het prachtig gelegen Hotel Epe-Zwolle verscholen in het bos. Op de ruime parkeerplaats tussen de bomen zet u de auto neer. Zo, die heeft u de komende dagen niet meer nodig want bij de receptie ontvangt u de sleutels van uw gereserveerde E-bikes. Heeft u uw eigen elektrische fietsen meegenomen? Dan kunnen ze nu van de drager. Uw fietsvakantie is begonnen. Wat u graag bij u wilt houden gaat mee in de fietstassen die u van de receptie krijgt aangereikt. Uw overige bagage laat u achter. Terwijl men uw kamer tiptop in orde maakt kunt u lekker gaan fietsen, daar bent u voor gekomen. Het hotel bevindt zich in de bossen aan de noordrand van de Veluwe en u fietst via bos, heide en de IJssel naar Hanzestadje Hattem. Natuur en cultuur. U heeft alleen de route te volgen. Via de app of aan de hand van het routekaartje met de knooppunten. Via de prachtige natuurgebieden komt u aan bij de schilderachtige Hanzesteden Hattem & Zwolle.

  In Hattem vindt u prachtige bouwwerken uit de Hanzetijd die volgens overlevering Anton Pieck hebben geïnspireerd. Mede daardoor groeide Hattem en haar omgeving uit tot trekpleister voor schilders.
  Romantische olieverfschilderijen, etsen, tekeningen van dit gebied zijn te bewonderen in het Voerman Museum dat ook werd bezocht door de Van Rossems. Houdt u niet zo van kunst? In Hattem vindt u ook het Nederlands Bakkerijmuseum waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van brood en gebak. Wie na al die cultuur trek heeft gekregen kan honger en dorst stillen met het lunchpakket in uw fietstas op het prachtige pleintje in het centrum. Na deze korte pauze gaat de fietsroute over de IJssel naar de volgende Hanzestad, Zwolle. U heeft alle tijd om Zwolle echt te leren kennen. We adviseren te beginnen met een bezoekje aan Het Langhuis, daar uw E-bike neer te zetten en net als de Van Rossems een stadswandeling te maken. Als Hanzestad heeft Zwolle in de 15e eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat is in de stad nog terug te zien.

  Zwolle, de cultuurhistorische Hanzestad, ademt één en al cultuur uit. De iconische Sassenpoort, de Peperbus, de verdedigingsmuur, de antieke gevels en de stervormige stadsgracht zijn de overgebleven kenmerken van de roemruchte geschiedenis van deze stad. Tip: kijk voor meer inspiratie naar ‘Hier zijn de Van Rossems’ NTR Zwolle-aflevering van 29 januari 2019. Einde van de dag fietst u weer terug naar het hotelwaar uw auto staat. Daar wacht men al op uw komst. Uw tafel in het restaurant is al gereserveerd voor uw diner.

Naar Hanzestad Kampen, Hanzestad Elburg en Vierhouten

  Fietsdag 2
  Na het ontbijt heeft u een opgeladen E-bike en is het tijd om te vertrekken naar alweer de volgende Hanzesteden, Kampen & Elburg. Dit is de langste tocht van deze fietsvakantie, vertrek niet te laat als u ook de audiotours of stadswandelingen wilt doen. U fietst door een uniek landschap vol rust en ruimte naar de hoofdstad van de Nederlandse Hanze.

  Gelegen aan de IJssel is Hanzestad Kampen bij het aanfietsen al een genot om naar te kijken. Haar strategische ligging aan de IJssel en Zuiderzee maakte handel mogelijk met verre Hanzesteden. Daardoor werd er in Kampen ontzettend veel geld verdiend. Dit eeuwenoude Kampen leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Geniet van de authentieke sfeer in deze stad. Ontdek het oude stadhuis uit de 14e eeuw, de diverse musea die zijn gewijd aan de interessante geschiedenis van Kampen en de vele winkelstraatjes. Kampen is een gezellige Hanzestad voor cultuurliefhebbers en lekkerbekken. Tip: Bezoek de historische haven aan de IIssel waarvan de Koggewerf het hoogtepunt is. Daar is niet alleen een heus Kogge museum maar daar ligt ook de enige nog varende replica van dit beroemde middeleeuwse.

  Na het bezoek aan Kampen gaat u op weg richting Hanzestad Elburg. U fietst dit stadje binnen via het haventje en de prachtige poort die Elburg zo herkenbaar maakt. Alleen al binnen de stadswallen heeft Elburg 250 monumenten. Breng een bezoek aan Museum Elburg met kloostertuin, wandel onder de prachtige Vischpoort door en bekijk de haven. Alles gezien en gedaan? Dan is tijd om te vertrekken.

Naar Hanzestad Harderwijk en via Vierhouten naar Hanzestad Deventer

  Fietsdag 3
  Na de overnachting en het ontbijt fietst u naar Hanzestad Harderwijk. Verdwalen lukt niet want u rijdt richting het IJsselmeer. Met een beetje fantasie ziet u de Kogges van weleer met u meevaren. Met de wind in de rug fietst u Harderwijk binnen via de schitterende Vischpoort. Na een wandelingetje, hapje en een drankje gaat u weer via de oude handelswegen de Veluwe op, links en rechts van u heidevelden en bomen zover het oog reikt. Op weg naar uw gespreide bedje in Vierhouten.

  Rond het jaar 1252 sloot Hanzestad Harderwijk zich aan bij de Duitse Hanze, een handelsverbond tussen verschillende steden. Want Harderwijk lag destijds aan de Zuiderzee, een ideale ligging voor handel via schepen. Het is dan ook niet gek dat de koggeschepen uit Harderwijk overal gespot werden op zee met flinke handelsladingen. Het komen en gaan van handelaren zorgde voor veel bedrijvigheid in Harderwijk. Er werd onder andere gehandeld in wol, huiden, haring en hout. Vooral in de veertiende eeuw werd er veel verhandeld in Harderwijk. Harderwijk bezoeken is heerlijk. Zet uw E-bike neer bij de VVV en start een stadswandeling.

  TIP: Een culinair begrip in Harderwijk: De Ouderwetse Bakkerij, te vinden aan de Kleine Marktstraat. Hier bakt men nog op ambachtelijke wijze het lekkerste brood en de beroemde ‘Vischpoortjes’.

  Fietsdag 4 
  Dwars door het groen van Kroondomein Het Loo fietst u richting de IJssel. Daar aangekomen treft u een voor Nederland uniek landschap aan, de IJsselvallei. Een paradijs voor fietsers die van rust en ruimte houden. Zo fietst u genietend van het uitzicht naar het beroemde pontje van Deventer. Bij aankomst even afstappen. Vanaf de bankjes of terras van het IJsselhotel kunt u op uw gemak (met een kop koffie in de hand) de skyline van Deventer bewonderen. Na de overtocht begint de kennismaking met Hanzestad Deventer. Fiets eerst naar het sfeervolle historisch pand van Fletcher Hotel Gilde midden in het stadshart van Deventer. Zet daar de fietsen alvast neer en maak een stadswandeling.

Overnachten in een sfeervol historisch pand midden in het stadshart van Deventer

In het Gilde Hotel Deventer vindt u een café met bar en een lounge en rondom het hotel ligt een heerlijke stadstuin met terras. In de stad hoeft u zich zeker niet te vervelen, bezoek verschillende musea, ga lekker shoppen of geniet van al het andere stedelijke vertier in de Hanzestad. U kunt na het inchecken uw bagage achterlaten op uw hotelkamer, uw handbagage in de fietstas doen en alvast Hanzestad Deventer en haar omgeving gaan verkennen. U wordt verwacht bij Proeflokaal Toer waar u de Smaak van de Hanze gaat proeven. In de Middeleeuwen ontwikkelde Hanzestad Deventer zich tot een waar handelscentrum. Zo ontstond de huidige historische binnenstad met stadsplein De Brink. Te herkennen aan een fraai fontein in het midden en vele gezellige terrasjes en monumentale bouwwerken eromheen. U vindt daar ook het Waaggebouw waar nu het Deventer museum gevestigd is. Ook in de rest van Deventer zijn er veel monumentale bouwwerken die zeer de moeite waard zijn. Ontdek zelf wat een hippe en levendige stad met een authentieke sfeer Deventer in 1250 jaar tijd geworden is. Tip: Voorafgaand aan de stadswandeling koffie en koek bij Bussink genieten en na het leren kennen van Deventer lekker dineren bij Proeflokaal Toer, de smaak van de Hanze. U vindt ze beide aan de Brink.

Van Hanzestad Deventer terug naar Hotel Epe-Zwolle

Fietsdag 5 
Via de oude handelswegen en eigentijdse knooppunten is het goed fietsen. U volgt gewoon de IJssel totdat u bij Wijhe met het pontje deze voor de Hanze zo belangrijke rivier oversteekt. Kort daarop is het tijd voor de laatste tussenstop van uw fietsvakantie, in uw fietstas zit een voucher voor een Hanzehapje en sapje bij ‘Koek en ei' in Veessen. Als u daarna weer verder fietst begrijpt u waarom we Salland gekozen hebben voor de terugtocht naar het starthotel. Want deze 5 daagse rondreis eindigt op de plek waar u de auto heeft geparkeerd en op uw splinternieuwe E-bikes bent gestapt. Helaas moet u uw trouwe elektrische tweewieler bij het hotel achterlaten (als u die van ons gehuurd heeft). Wat blijft zijn de mooie herinneringen en de fietstas die u mag houden als aandenken.

Na de overnachting, het ontbijt en de stadswandeling in Hanzestad Deventer kunt u weer gaan fietsen. De Hanzesteden liggen op relatief korte afstanden van elkaar.

U fietst langs de IJssel door de Veluwe, Salland en de Achterhoek. Het mooiste groen van Nederland. Afstanden die met een E-bike voor iedereen boven de 60 of zelfs 70 jaar zeer goed te doen zijn. Mooie fietspaden langs dijk en landerijen. Een groot deel van deze route fietst u door het Salland-deel van de IJsselvallei, het landschap tussen Overijssel en Gelderland. Want de IJssel vormt hier de grens tussen deze 2 provincies. In deze streek zijn nog vele kastelen, havezaten en buitenplaatsen te vinden. U komt ook door het plaatsje Wijhe dat door RTV-Oost uitgeroepen tot het leukste dorp van Overijssel. Uw fietstocht eindigt echter aan de overkant van de IJssel in Gelderland, het starthotel op de Veluwe nabij Epe om precies te zijn.

8.0 | 1 review

Reviews van gasten

Bep van Esveld

8

Mooie reis, goede service

Onze partner

Fietsvakantie langs de Hanzesteden

Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee. De prachtige Hanzesteden van Gelderland & Overijssel bezichtigen en dat combineren met een Fietsvakantie. Uw bagage wordt van het hotel waar u vertrekt gebracht naar het volgende hotel en u fietst lekker zelf een historische tocht door oer-Nederlandse landschappen. Met HanzeTour kunt u van de natuur genieten en cultuur opsnuiven.

Zorgeloze fietsrondreis door de IJsselvallei

5 Dagen fietsen naar Hanzesteden genietend van het afwisselende natuurlandschap van de IJsselvallei. Met deze unieke zorgeloze fietsrondreizen vol cultuur en natuur is alles in 1 keer geregeld. Overnachtingen op deze unieke Hanzeroutes en bagageservice inbegrepen.

Slow travel afstanden

Deze Fietsvakanties zijn zeer goed te doen voor jong en oud. Vooral op een wat gevorderde leeftijd is fietsen op een e-bike een prettige vorm van bewegen. Wie na het ontbijt op tijd vertrekt kan onderweg wat vaker een stop maken. En zo extra genieten van onze bijzondere Hanzesteden.

Keuze uit 2 Fietsvakanties

U kunt kiezen uit 2 HanzeTour fietsvakanties, de Noord en de Zuid. Beide zorgeloze fietsrondreizen naar diverse Hanzesteden in de IJsselvallei. Een kant-en-klaar arrangement. Alles in 1 keer geregeld. Inclusief overnachtingen, ontbijt, diner, bagageservice, een HanzeTour pakket & desgewenst verhuur van elektrische fietsen.Tijdens deze fietsvakanties verblijft u in verschillende hotels. U maakt een 'tour' oftwel een rondje. Dus bij het 1e hotel parkeert u uw auto en na een vijf dagen fietsen komt u daar ook weer terug.